Minimalismus

22.6.2022 na Facebooku a Instagramu pro širší okruh lidí v zásadě končím. Chceš-li, můžeš mě dál sledovat přes https://liscimaocima.blogspot.com/, kde je kontakt, minimalistická galerie i další odkazy. Budu rád, když se někdy uvidíme naživo.
Možná sis tedy všiml(a), že jsem silně omezil FB a IG, možná jsem zmizel i z Tvých přátel (během týdne se mi mravenčí prací povedlo snížit počet z 538 na 60). Učinil jsem tak proto, že:
1) Facebook i Instagram je dobrý sluha, ale špatný pán, mnoho kontaktů na FB mi zamezovalo jeho zrušení/odstranění (http://navybranou.cz/.../10-tipu-jak-snizit-negativni.../)
2) Sociální sítě mají prokazatelně nepříliš dobrý vliv na psychiku (http://navybranou.cz/spolecnost/socialni-site-a-psychika/)
3) Na FB i IG je poslední dobou každý 4. příspěvek reklama (schválně si toho začněte všímat)
4) Chci se věnovat budování opravdových přátelství, FB i IG je v tomhle zrádný (https://www.lupa.cz/.../vetsine-vasich-pratel-z.../)
5) Rozhodl jsem se radikálně omezit to příšerné množství pro mě unavujících informací (IG, FB, Twitter, zprávy, přes 20 svých mikrosite, nemazání kontaktů, mailů, fotografií...) a věnovat se jen pár projektům (třeba https://relaxace-zdarma.blogspot.com/)
6) a vnitřní motivy jsem shrnul v samostatném článku

Oblíbené